Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund


En stor del av dessa miljarder kommer från idrotten och olika evenemang som är kopplade till idrotten eller där idrotten bidrar till genomförandet.
 
Tejpningen är ett verktyg i idrottandet för dig som tränare, aktiv, förälder och motionär. Målet är att man själv ska kunna utföra tejpningar, på sig själv eller på någon annan idrottsutövare.
 
En av länets största utmaningar är att hitta kompetent arbetskraft till företag och den offentliga sektorn. Det delar vi med övriga regioner. Vad har Dalarna som särskiljer oss från andra regioner, vad kan ge oss fördelar i kampen om kompetensen?
 
På denna digitala föreläsning går vi igenom valberedningens uppdrag och vad som kan tänkas styra och påverka uppdraget. Dessutom beskrivs arbetsgången för en valberedning under ett år - vad behöver göras och när?
 
I samband med Senior- och föreningsmässan i Smedjebacken 25/9 föreläser Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap med inriktning idrottsfysiologi och en av Sveriges främsta experter och forskare inom fysisk träning och hälsa.
 
Idrotten kan bidra till att öka den enskildes motståndskraft genom träning. Om den enskilde dessutom får utbildning om träningens effekter och hälsosamma vanor kan detta leda till fler positiva effekter, på kort och lång sikt, säger Peter Berglund.
 
Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.
 
Vi fokuserar på vilket ansvar du som invald i styrelsen har under ditt uppdrag gentemot föreningen. Vilka skyldigheter och rättigheter som ingår i uppdraget samt vikten av att löpande följa upp föreningens verksamhet.
 
Förutom pengar finns det en rad andra hinder för att börja idrotta eller att vara kvar inom föreningsidrotten. Vi är många aktörer som behöver vara aktiva för att undanröja dessa hinder, säger distriktsidrottschef Peter Berglund.
 
En ledarutbildning för dig som leder, ska börja leda eller helt enkelt är nyfiken och intresserad av att veta mer om att leda seniorer (65+) i fysisk aktivitet och träning.
 
Rörelsesatsning i skolan utökas med skolår 7-9, distriktsidrottschef Peter Berglund berättar. - Tillsammans med Region Dalarna och länets kommuner, genomför vi nu troligen en av de största satsningar på folkhälsa i länet på mycket länge.
 
Många skolor vill ha besök av idrottsföreningar. Det är ett bra sätt att rekrytera nya medlemmar, och låta barnen få prova på er idrott. Boka in fredag 30 september!
 
Ta del av en digital föreläsning där vi informerar om hur du rapporterar LOK-stöd i IdrottOnline. Vi fokuserar på aktivitetsmodulen, lägger in aktiviteter i kalendern och närvaroregistrerar dessa.
 
Mitt namn är Philip Munter Ribeiro, jag är det senaste tillskottet hos RF-SISU Dalarna och Rörelsesatsning i skolan. Jag är en väldigt idrottsintresserad person som gillar all idrott, speciellt fotboll och bandy.
 
RF-SISU Dalarna har möjlighet att bevilja ett projektstöd till idrottsföreningar som vill utveckla eller starta upp verksamhet för målgruppen 65 år och äldre. Genom satsningen Idrott 65+ vill vi skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
 
12

Postadress:
IK Jarl Rättvik - Gång och Vandring
Backavägen 38
79532 Rättvik

Kontakt:
Tel: 024851425
E-post: ikjarl@ikjarl.nu