Hoppa till sidans innehåll

Dalarnas Idrottsförbund


Ta del av en digital föreläsning där vi informerar om hur du rapporterar LOK-stöd i IdrottOnline. Vi fokuserar på aktivitetsmodulen, lägger in aktiviteter i kalendern och närvaroregistrerar dessa.
 
Det finns möjlighet att söka Projektstöd barn- och ungdomsidrott, medlen ska användas till särskilda insatser som ger långsiktig utveckling av barn- och ungdomsverksamheten i föreningarna.
 
RF-SISU Dalarna visade Sportbio i Borlänge, Falun och Mora. Nästan 250 ungdomar som går på högstadiet och gymnasiet såg filmen Jag är Zlatan. Ett nytt sätt att ta sig an värdegrundsarbete i idrottsföreningen. Ett viktigt och alltid aktuellt ämne.
 
Introduktionsutbildningen är tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att vara tränare och ledare i en sommaridrottsskola. Innan vår digitala träff den 24 maj ska du ha genomfört en webbutbildningen Introduktionsutbildning för tränare.
 
En inspirerande föreläsning om att göra det komplicerade enkelt och att göra bra och smarta matval.
 

Sommaridrottsskola 2022

(2022-05-06 12:49)
Ska din idrottsförening genomföra sommaridrottsskola? Ta kontakt med din idrottskonsulent och diskutera vad ni önskar komplettera idrottsskolan med.
 
Vi ser gärna att ni föreningar och förbund som avslutat er utbildningsverksamhet (lärgrupper, föreläsningar, kurser, processarbete och kulturarrangemang) rapporterar senast 15 juni.
 
Fonden ska bidrar till att sänka trösklarna och förbättra förutsättningarna så att barn och ungdomar ska kunna delta i idrottslig verksamhet på lika villkor. Läs om vad idrottsföreningen kan söka medel för.
 
I samband med distriktsstämman delades stipendium ut från Yngve Lindvalls Minnesfond. Från RF-SISU Dalarna gratulerar vi följande som är 2022 års stipendiater: Thomas Ekhammer, Korsnäs IF Skidor och Sak Yant Muay Thai Klubb.
 

Distriktsstämma 2022

(2022-04-27 19:27)
RF-SISU Dalarnas distriktsstämma genomfördes tisdag 26 april. Återigen kunde vi träffas och hålla distriktsstämman i traditionell mötesform och inte som 2020 när vi träffades digitalt.
 

IdrottOnline - LOK-stöd

(2022-04-22 11:01)
Utbildningen riktar sig till tränare och ledare, vi går igenom hur man planerar och registrerar aktiviteter för LOK-stödet både via webbläsare och LOK-appen.
 
Vi erbjuder lag och träningsgrupper att på tre platser i Dalarna kostnadsfritt se filmen Jag är Zlatan. Ni ser på filmen och gör sedan ett enkelt värdegrundsarbete på hemmaplan utifrån ett material som vi förser er med.
 
Skolidrottsföreningarna i Falun samarbetar för att skapa förutsättningar till rörelse för alla sina medlemmar. Vid flera tillfällen har Skol-IF erbjudit tillfällen i Källviksbacken där medlemmar också haft möjlighet att låna utrustning.
 
Utbildningen riktar sig till tränare och ledare, vi går igenom hur man planerar och registrerar aktiviteter för LOK-stödet både via webbläsare och LOK-appen.
 
Att övervinna motgångar och nyttja medgångar är något som landslagssimmaren Ida Marko-Varga lever efter.
 
12

Postadress:
IK Jarl Rättvik - Gång och Vandring
Backavägen 38
79532 Rättvik

Kontakt:
Tel: 024851425
E-post: ikjarl@ikjarl.nu